Fri frakt över 300 kr

Stubbvikens Smördegspizza

Det här är en jättebra förrätt som går snabbt att få till men dessvärre ännu snabbare att äta upp! Mums! Fyllningen kan varieras efter säsong och beroende på vad du råkar ha hemma. Just nu är vi inspirerade av Serie Provence och fyllningen speglar de nya prydnadsplattorna med rödlök, citron, sardeller, oliver, kronärtskockor och ost. Smördeg är alltid bra att ha i frysen så att man är redo för oväntat besök!

 

Du behöver:

  • En stor platta smördeg, ca 35 x 35 cm. 
  • 10 oliver, urkärnade och hackade
  • 1 rödlök, tunnt skivad
  • 1 burk sardeller i olja
  • 1 halv citron, pressad
  • 1 msk honung
  • 150 gram marinerade kronärtskockor
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader eller sätt igång grillen med pizzasten. 
  2. Fräs lök i lite olja på medelstark värme tills den mjuknar men utan att den tar färg.
  3. Tillsätt pressad citron, honung, en nypa salt och peppar och puttra på svag värme i ca 5 minuter.
  4. Vik kanten på smördegen dubbel och tryck till lätt.
  5. Bred ut lökröran och lägg sedan på resten av fyllningen, avsluta med osten.
  6. Grädda mitt i ugnen på 225 grader, 15-20 minuter. Eller tillaga i grillen med pizzasten. Då brukar det gå lite snabbare beroende på hur varm stenen hunnit bli, ca 10-15 minuter. Pizzan är klar då osten har smält och degen är frasig och fått fin gyllene färg.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen